Recensie pick-up voorversterker in Music Emotion december 2019

"Temporal Coherence heeft een pick-up voorversterker op de markt gebracht. Het ontwerp is gebaseerd op dezelfde concepten als alle andere apparatuur waarbij de gehoormatige kwaliteit belangrijker is dan meetresultaten. Veel aandacht is besteed aan het zo nauwkeurig mogelijk volgen van de plaatsnijkarakteristiek om het fasegedrag in het middengebied te optimaliseren en toch ook de gehoormatige vervormingen te minimaliseren. De beoordeling en de recensie is door Ruud Jonker gedaan."

pdfTemporalCoherence_ME12-19.pdf

Verslag van de X-fi show in Veldhoven

Het verslag van de X-fi show in Veldhoven, eind september 2019 kunt U in lezen in 'VerslagXfi2019.pdf" met daarin een eenmalige aanbieding voor de aanschaf van het prototype van de pick-up voorversterker!

pdfVerslagXfi2019.pdf

Onze pick-up voorversterker op de X-fi show

Niet zonder trots introduceren wij op de X-fi show onze pick-up voorversterker. In de bijgaande flyer vind U informatie over de  voorversterker en de onderliggende ontwerp-filosofie.

pdfPUVVnieuw.pdf

Demo 19 mei

Recent gaven "Hepta Design Audio" en "Temporal Coherence" (TC) een demonstratie van de door hen gezamenlijke ontwikkelde "Pasithea" dipool luidspreker. Ondanks het fraaie weer werden beide demo's goed bezocht. De korte lezing die Hans van Maanen gaf (zie Pasithea-Presentatie.pdf) kon op veel bijval rekenen en deed bij sommige aanwezigen een groter begrip en vooral waardering ontstaan voor de filosofie en techniek achter deze mooie speakers.

Kort verslag van de demonstratie van de Pasithea dipool luidsprekers. pdfDemo19mei.pdf

Review 'Pasithea' dipool luidspreker

In het februarinummer van het HiFi blad 'Music Emotion' is een review verschenen van de 'Pasithea' dipool luidspreker, een nauwe samenwerking van 'Hepta Design Audio' en 'Temporal Coherence'.
pdfTemporalCoherence_ME2-19.pdf

Bevindingen van een update en ombouw

We hebben het audio systeem van een klant een update gegeven, zowel de elektronica als de
luidsprekers. Dit laat ook de voordelen zien van onze aanpak: updates zijn altijd mogelijk, het is
niet nodig om de elektronica in het geheel te vervangen om toch de meest recente kwaliteit te
halen.

De update van de luidsprekers is in nauwe samenwerking met Hepta Design Audio gerealiseerd.
Dit is mogelijk door de banden tussen Hepta en Temporal Coherence.
De bevindingen van Peter treft U aan in zijn verslag pdfVerslagPeter.pdf.

Presentatie Pasithea dipool-luidspreker

Hans van Maanen heeft op woensdagavond 16 januari voor de Nederlandse sectie
van de Audio Engineering Society een presentatie gegeven over het ontwerp van de
Pasithea dipool-luidspreker die in nauwe samenwerking met Hepta Design Audio is
ontwikkeld. De pdf van deze presentatie is PasitheaPresentatie.pdf

Verslag van de deelname van “Temporal Coherence” en “Hepta” X-fi High-End Audio Show 2017

Tijdens het weekend van 30 september / 1 oktober 2017 is in Veldhoven weer de X-fi High End show gehouden en 'Temporal Coherence' heeft daar, in samenwerking met 'Hepta Design Audio' gedemonstreerd met het Pyramide systeem en de combinatie van de 'Superior Orator' luidsprekers van 'Hepta' met de versterkers van 'Temporal Coherence''. Een verslag van dit gebeuren is te lezen onderstaand verslag.

pdfVerslag-X-fi_High-End_Audio_Show-Veldhoven.pdf

Versterkers van Temporal Coherence opgenomen in palet van AUDIO21

Tot mijn grote genoegen kan ik meedelen dat met onmiddellijke ingang AUDIO21, een High-End audio winkel in Wapenveld (in de buurt van Zwolle) de versterkers van “Temporal Coherence” in zijn palet heeft opgenomen. Wij zijn daar erg verguld mee en dat is te zien aan onze glimlach van oor tot oor! 

Als U wilt weten hoe Mark van Braam, de vakkundige en kritische manager van deze fraaie winkel, tot zijn besluit is gekomen: hij houdt een blog bij en daarin doet hij kond van zijn bevindingen. Het is gemakkelijk te vinden op http://www.audio21.nl/nieuws en kijk dan meteen even op zijn website naar de andere apparatuur die hij voert.

Folder 'losse' elektronica componenten

Temporal Coherence heeft, naast de Diamant en Pyramide systemen, ook 'losse' elektronica componenten in haar leveringspakket. In deze folder vindt U daarover meer informatie.

pdfFolder2016.pdf

Luisterimpressie van Music Emotion

De Luisterimpressie van Music Emotion is nu hier te lezen.

HVT van november 2016: nabeschouwing van de X-fi High-End show in Veldhoven

In HVT van november 2016 staat een nabeschouwing van de X-fi High-End show in Veldhoven.
Een citaat:
Hepta en Temporal Coherence
Gewoon Nederlands fabricaat, beide fabrikanten deelden samen één ruimte en ook een aantal
producten. Zo werden de Hepta Sublimis Orator luidsprekers aangedreven door de Temporal
Coherence stereo eindversterkers. Het resultaat mocht er dan ook zijn. De mooi vormgegeven
Sublimis Orator luidspreker valt overigens niet alleen op in klankmatige zin, maar is visueel ook
geen “ogenbederver”. De ruimte was tot de laatste plaats bezet, maar ook tijdens een Shostakovitsj
Symphonie – niet de meest toegankelijke muziek – bleef men zitten. Als de weergave goed is dan
kun je je ook minder platgetreden muzikale paden permitteren. Complimenten voor Chris Rutgers
cum suis.

Recensie HVT

In het februarinummer van HVT staat een recensie van de stuurversterker, eindversterker en hoofdtelefoonversterker van "Temporal Coherence". De recensie is geschreven door Marnix Bosman en staat op pagina 26 en 27.

Home Video Test van juli 2014

In de inhoudsopgave van Home Video Test van juli 2014 stond "Tijdens de luistersessie bij het driemanschap van Temporal Coherence werd meer dan duidelijk dat het luidsprekerontwerp het ideaal benadert". Het volledige artikel is als pdf-download beschikbaar bij onze artikelen.

TC in het julinummer van HVT (Home Video Test)

In het julinummer van HVT (Home Video Test) staat een artikel over TC n.a.v. het bezoek dat de hoofdredacteur aan ons gebracht heeft. Bij de inhoudsopgave staat "Temporal Coherence, Tijdens de luistersessie bij het driemanschap van Temporal Coherence werd meer dan duidelijk dat het luidsprekerontwerp het ideaal benadert." Een compliment waar we heel blij mee zijn.

Hans geeft presentatie voor de Association of Loudspeaker Manufacturers and Acoustics in Las Vegas

Eind november kreeg Hans een uitnodiging om zijn presentatie die hij op de conferentie van de Audio Engineering Society (AES) in Helsinki, Finland, augustus 2013, gegeven heeft te herhalen op de winter meeting van de ALMA (Association of Loudspeaker Manufacturers and Acoustics) in Las Vegas. Hans kon met enig passen en meten dit in zijn agenda inpassen en is naar Las Vegas afgereisd.

pdfLees hier het verslag van de ALMA winter meeting in Las Vegas

Hans bezoekt de Consumer Electronics Show in Las Vegas

Omdat Hans toch in Las Vegas was voor de ALMA winter meeting heeft hij het zo weten te plooien dat hij nog een dag een bezoek kon brengen aan de Consumer Electronics Show (CES) aldaar. De CES is zo'n beetje de grootste show voor consumentenelektronica ter wereld en is absoluut niet in één dag te doen. De show wordt gehouden in drie verschillende (grote!) gebouwen en omvat zo'n beetje alles van wasmachines tot computers en van robotjes tot giga-audiosystemen. Hans heeft zich geconcentreerd op de High-Resolution Audio discussies en de high-end audio systemen.

pdfLees hier het volledige verslag vanhet bezoek van Hans aan de Consumer Electronics Show in Las Vegas.