Succesvolle deelname van 'Temporal Coherence' en 'Hepta Design Audio' aan de DAE in Veldhoven

De DAE is weer voorbij en wij (het gecombineerde team van ‘Temporal Coherence’ en ‘Hepta Design Audio’) kijken er met voldoening op terug. Het is allemaal naar wens verlopen, met de hulp van een aantal mensen is zowel de opbouw als de afbouw soepel verlopen en de demonstraties zijn goed ontvangen.

We hebben gedemonstreerd met de Orator luidsprekers, aangedreven door de PA 080 versterker en de Emmarantus, aangedreven door de PA 030. De foto geeft een indruk van de opstelling in kamer 35. De Orators staan aan de buitenzijde, de Emmarantus (wat kleinere kast) aan de binnenzijde. In het midden staat het rek met de apparatuur, inclusief de versterkers.

hepta dae 22

We hadden de luidsprekers als gesloten (akoestische) box geconfigureerd en de stuurversterkers CA 020 hebben een (analoge) elektronische correctie voor het beperkte laag van gesloten behuizingen, waardoor deze luidsprekers toch ‘diep’ komen, maar, in tegenstelling met basreflex behuizingen, wel een correct tijdgedrag houden. We kregen dan ook complimenten dat het laag keurig ‘strak’ was.

De beide versterkers zijn gebaseerd op de nieuwe vermogenstrap, die van nature sterk lineair is en een lage uitgangs- impedantie heeft. De verbeteringen zijn duidelijk hoorbaar en dankzij het slimme printontwerp van Ron kan een PA 070 vrij eenvoudig en voor een schappelijke prijs een ‘update’ naar de PA 080 krijgen. Alleen de eindversterkerprinten moeten worden vervangen, de voeding en behuizing blijven ongewijzigd.

Hoewel er de nodige luisterruimtes op de DAE waren en het niet mogelijk is om overal lang te blijven luisteren, waren er toch de nodige bezoekers die langere tijd in onze ruimte verbleven en/of nog een keer terugkwamen. Dat doe je niet als je het niks vindt, dus dat beschouwen we als een goed teken 😊

Het was voor ons leuk om meerdere van van onze relaties in onze ruimte te mogen begroeten. Het is echter op beide dagen zo druk, dat het niet mogelijk is om iedereen uitgebreid te woord te staan, maar ik denk dat ik op niet al te lange termijn weer eens een luisteravond in Huizen ga organiseren en dan kunnen we natuurlijk rustig bijpraten en kan ik de achtergronden van de recente ontwikkelingen toelichten. Daarover krijgt U uiteraard ruim van tevoren bericht als U op onze e-mail verzendlijst staat. Mocht U op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen bij 'Temporal Coherence', geef U dan op voor plaatsing op deze verzendlijst door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onze PA 030 eindversterker in Music Emotion

Music Emotion heeft in haar mei-editie aandacht besteed aan onze PA 030 eindversterker en onze CA 020 stuurversterker. De gehele recensie kunt U vinden onder de tab 'Recensies'.

Dutch Audio Event 30 en 31 oktober 2021

 Op 30 en 31 oktober wordt in ‘Koningshof’ te Veldhoven het ‘Dutch Audio Event’ gehouden. Het is niet meer dan een andere naam voor de ‘X-fi show’ en ook deze maal zal ‘Temporal Coherence’ daar samen met Hepta Design Audio aanwezig zijn, ditmaal in kamer 35. Het is de bedoeling om daar een aantal producten te demonstreren en ruimte te maken voor gesprekken met geïnteresseerden. Waar we nu aan denken zijn:

  •  de ‘Pasithea’ dipool luidspreker in een semi-actieve opstelling aangestuurd door de TC stuurversterker en twee TC eindversterkers
  •  de pick-up voorversterker
  •  de hoofdtelefoonversterker
  • de ‘kleine’ rondstraler van Hepta Design Audio aangestuurd met het prototype van nieuw ontwikkelde ‘Budget Eindversterker’

Helemaal zeker is e.e.a. nog niet, dus houd de berichten in de gaten!
Toegang tot de DAE show zal volgens dezelfde regels gaan als bij de horeca. Kaarten zijn vooraf te bestellen via de website https://dutchaudioevent.nl/tickets/ 

dutchaudioevent21

Versterkers van Temporal Coherence opgenomen in palet van AUDIO21

Tot mijn grote genoegen kan ik meedelen dat met onmiddellijke ingang AUDIO21, een High-End audio winkel in Wapenveld (in de buurt van Zwolle) de versterkers van “Temporal Coherence” in zijn palet heeft opgenomen. Wij zijn daar erg verguld mee en dat is te zien aan onze glimlach van oor tot oor! 

Als U wilt weten hoe Mark van Braam, de vakkundige en kritische manager van deze fraaie winkel, tot zijn besluit is gekomen: hij houdt een blog bij en daarin doet hij kond van zijn bevindingen. Het is gemakkelijk te vinden op http://www.audio21.nl/nieuws en kijk dan meteen even op zijn website naar de andere apparatuur die hij voert.

Luisterimpressie van Music Emotion

De Luisterimpressie van Music Emotion is nu hier te lezen.

Recensie HVT

In het februarinummer van HVT staat een recensie van de stuurversterker, eindversterker en hoofdtelefoonversterker van "Temporal Coherence". De recensie is geschreven door Marnix Bosman en staat op pagina 26 en 27.

Home Video Test van juli 2014

In de inhoudsopgave van Home Video Test van juli 2014 stond "Tijdens de luistersessie bij het driemanschap van Temporal Coherence werd meer dan duidelijk dat het luidsprekerontwerp het ideaal benadert". Het volledige artikel is als pdf-download beschikbaar bij onze artikelen.

TC in het julinummer van HVT (Home Video Test)

In het julinummer van HVT (Home Video Test) staat een artikel over TC n.a.v. het bezoek dat de hoofdredacteur aan ons gebracht heeft. Bij de inhoudsopgave staat "Temporal Coherence, Tijdens de luistersessie bij het driemanschap van Temporal Coherence werd meer dan duidelijk dat het luidsprekerontwerp het ideaal benadert." Een compliment waar we heel blij mee zijn.

Hans geeft presentatie voor de Association of Loudspeaker Manufacturers and Acoustics in Las Vegas

Eind november kreeg Hans een uitnodiging om zijn presentatie die hij op de conferentie van de Audio Engineering Society (AES) in Helsinki, Finland, augustus 2013, gegeven heeft te herhalen op de winter meeting van de ALMA (Association of Loudspeaker Manufacturers and Acoustics) in Las Vegas. Hans kon met enig passen en meten dit in zijn agenda inpassen en is naar Las Vegas afgereisd.

pdfLees hier het verslag van de ALMA winter meeting in Las Vegas

Hans bezoekt de Consumer Electronics Show in Las Vegas

Omdat Hans toch in Las Vegas was voor de ALMA winter meeting heeft hij het zo weten te plooien dat hij nog een dag een bezoek kon brengen aan de Consumer Electronics Show (CES) aldaar. De CES is zo'n beetje de grootste show voor consumentenelektronica ter wereld en is absoluut niet in één dag te doen. De show wordt gehouden in drie verschillende (grote!) gebouwen en omvat zo'n beetje alles van wasmachines tot computers en van robotjes tot giga-audiosystemen. Hans heeft zich geconcentreerd op de High-Resolution Audio discussies en de high-end audio systemen.

pdfLees hier het volledige verslag vanhet bezoek van Hans aan de Consumer Electronics Show in Las Vegas.